De Amerikaanse electronicaketen Best Buy heeft als eerste de prijzen van toestellen met Microsofts aanstaande smartphonebesturingssysteem Windows Phone 8 bekend gemaakt. Het gaat om de Nokia Lumia 920 en de HTC 8X die vanaf heden online zijn te bestellen. Beide high-end smartphones zullen, in ieder geval in Amerika, goedkoper zijn dan de Galaxy S III en de iPhone 5.

Goedkoper dan Apple en Samsung

Voor de Nokia Lumia 920 moet zonder abonnement 599.99 dollar betaald worden. Bij een 2-jarig abonnement gaat het apparaat - beschikbaar in de kleuren wit, zwart, geel, rood en cyaan - 149.99 dollar kosten.

HTC's nieuwe toptoestel Windows Phone 8X wordt met abonnement met een prijs van 99.99 dollar nog goedkoper. Een lost toestel (alleen in blauw) kost eveneens 599.99. Inmiddels heeft Best Buy de prijzen van de Nokia Lumia 920 weer van zijn website gehaald, wat zou kunnen duiden op een snelle uitverkoop.

Leverdatum onbekend

Daarmee zijn beide vlaggenschepen goedkoper dan die van Samsung en Apple. Voor zowel de Samsung Galaxy S III als de iPhone 5 moet 199.99 dollar betaal worden bij een 2-jarig contract. Het is nog niet bekend wanneer de Nokia Lumia 920 en de HTC 8X opgeleverd worden in de Verenigde Staten of wanneer beide toestellen hun intrede in Nederland gaan maken.