De eerste reclames over Windows Phone 7 beloven een 'mobiele revolutie'. "De revolutie komt eraan", is de manier waarop Microsoft zijn nieuwe mobiele OS aankondigt in een nieuwe commercial (zie onder). Op 11 oktober is Microsoft van plan de komst van Windows Phone 7 te vieren met een persevenement in New York.

Begrafenis

Vrijdag hield Microsoft overigens een bizarre uitvaartceremonie voor de iPhone, meldt Techcrunch. Ter gelegenheid van het verschijnen van de RTM-versie van Windows Phone 7 hielden Microsoft-medewerkers een parade bij het hoofdkantoor in Redmond. Naast een lijkkist voor de iPhone werd ook de BlackBerry ten grave gedragen. In juli zei Microsoft COO Kevin Turner nog dat de iPhone 4 Apple's Windows Vista zou worden. Google Android kreeg overigens geen rol in de processie. De foto's zijn wel met een Android-toestel genomen.

Verwachtingen

Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen volgend jaar 21 miljoen Windows Phone-toestellen over de toonbank gaan. In 2012 is dat aantal gestegen tot 34 miljoen, beraamt Gartner. Daarmee heeft Microsoft een enorme achterstand op Symbian (264 miljoen), Android (259 miljoen), Apple's iOS (130 miljoen) en RIM's Blackberry (102 miljoen).

Update:

Tikfout gecorrigeerd: Microsoft-topman Kevin Turner had het natuurlijk over de iPhone 4, niet de (nog niet aangekondigde, verschenen of zelfs maar uitgelekte) 5.