Joe Belfiore, vicepresident van de Windows Phone-afdeling, heeft in antwoorden op vragen van Reddit-gebruikers meerdere verbeteringen voor Microsofts mobiele besturingssysteem beloofd. Zo komt er een app voor bestandsbeheer, zodat gebruikers door de bestandsmappen op hun toestellen kunnen bladeren. Hij deelde enkele afbeeldingen van de nieuwe app. Belfiore hoopt dat de filemanager eind deze maand beschikbaar komt

Snapchat en Facebook

Ook de Windows Phone-app van Facebook wordt binnenkort verbeterd, aldus Belfiore. De app die in juni verschijnt moet soepeler draaien en geeft foto's beter weer. Verder praat Microsoft met Snapchat over de komst van een officiële Windows Phone-app van de chatdienst. Snapchat voegde deze week functies voor chatten in tekst en live videobellen toe aan zijn iOS en Android-app.

Cortana

Ook hintte Belfiore op de komst van een pc-app voor spraakassistent Cortana, die Microsoft in het nieuwe Windows Phone 8.1 lanceert. Voor feedback van gebruikers van de nieuwe virtuele assistent-app, die in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar is, heeft Microsoft een speciale User Voice-pagina opgezet. Volgens Belfiore komt Cortana later dit jaar ook in enkele andere landen en talen beschikbaar, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk en China.