De eerste verkoopvoorspellingen voor de nieuwste smartphones van Apple laten zien dat de populariteit van de iPhone 6 ver boven die van de iPhone 6 Plus uitstijgt. De verhouding zou 1 op 4 zijn, zo schrijft DigiTimes dat zich baseert op cijfers van de toeleveranciers van Apple. Die bronnen beweren dat Apple rekening houdt met 60 miljoen verkochte iPhone's 6 alleen al dit jaar, terwijl de teller voor de Plus zou blijven steken op 15 miljoen.

iPhone 5C bleef ver achter bij de 5S

Apple zag na de marktintroductie van de iPhone 5S en de iPhone 5C dat de vraag naar dat laatste model ver achterbleef bij die van de S, wat uiteindelijk leidde tot verstoffende toestellen in de magazijnen. Volgens de bronnen van DigiTimes ligt een dergelijk scenario voor de iPhone 6 Plus op de loer.

Veel klanten zouden tevreden zijn met het 4'7-inch beeldscherm van de iPhone 6 en niet talen naar de grotere Plus. Daarbij wordt wel aangetekend dat daar mogelijk verandering in kan komen als klanten ontdekken dat de batterij van de Plus veel langer meegaat dan die van de 'gewone' 6. Wel zit de prijs dan nog wel wat tegen: de Plus is 100 dollar duurder.