Xiaomi kondigde vorige week aan dat de Mi9 en Note 7 officieel te koop zijn in Nederlandse winkels en dat het zelfs bezig is een eigen fysieke store op te zetten. Daarnaast komen binnenkort andere producten van de fabrikant beschikbaar in de Benelux.

De smartphonefabrikant schoof tijdens deze presentatie al niet onder stoelen of banken dat deze premium-smartphones voor absurd lage prijzen worden aangeboden en nu gaat het een stapje verder door de directe concurrent, Huawei, belachelijk te maken.

Huawei heeft onlangs de P30 smartphone geïntroduceerd en Xiaomi vergelijkt de P30 met zijn vrij populaire Mi-9 smartphone. Resultaat: De Mi 9 heeft een groter scherm, de snellere Snapdragon 855 CPU van Qualcomm en de mogelijkheid om het apparaat draadloos op te laden bij 20 watt.

De gegevens van de drievoudige camera, bestaande uit 48, 12 en 16 megapixels, werden ook vermeld, maar niet gemarkeerd als een voordeel. De hoge testscores van de Dxomark-experts werden wel als zodanig genoemd. Tot nu toe heeft Huawei alleen het vlaggenschip, de P30 Pro, laten testen en dat is momenteel de beste met een totaalscore van 112 punten. Echter, de Xiaomi Mi 9 is nog steeds iets beter in de categorie video.

Het gaat vooral om de prijs

Xiaomi wist Huawei echter pas echt te raken op prijsgebied. De Xiaomi Mi 9 kost 499 euro vergeleken met de 799 euro dure Huawei P30. In de Twitter post schrijft Xiaomi: "Bij Xiaomi geloven we echt in het aanbieden van geweldige producten tegen eerlijke prijzen" en stellen we de brutale vraag: "Vind je dat een vlaggenschip smartphone je een fortuin moet kosten?

We zijn benieuwd hoe Huawei terug gaat slaan. In alle gevallen lijkt de consument de winnaar.

De Huawei P30 kan je hier halen voor 749 (en je krijgt er dan nog een gratis Sonos Speaker bij ook) of hier voor 715 euro als je het niet erg vindt wat langer te wachten.

De Xiaomi Mi 9 kan je hier halen voor 498 euro, of als je het niet erg vindt wat langer te wachten, hier voor 348 euro.