De PinePhone 64 is een smartphone die gebaseerd is op de Pine A64 Single Board Computer van het bedrijf, een Raspberry Pi-kloon. Deze telefoon kan overweg met zo'n beetje alle smartphone-distributies waardoor je als gebruiker zelf kan bepalen welk besturingssysteem je gaat gebruiken, van SailFish tot KDE Plasma en UBports (een door de community onderhouden versie van Ubuntu Touch) tot Meamo.

Het toestel heeft de mogelijkheid te booten vanaf MicroSD waardoor je je smartphone niet steeds hoeft te flashen als je met een ander OS aan de slag wilt waardoor dit het ultieme apparaat is voor de Linux-enthousiasteling.

Het bedrijf heeft beelden vrijgegeven van de smartphone draaiend op Ubuntu Touch, PostMarketOs (phosh), KDE Neon (Plasma Mobile) en LuneOS.


Het toestel is nog niet uit, maar gebruikers die de early adopter uit willen hangen of mee willen ontwikkelen kunnen alvast de “BraveHeart” Limited Edition bestellen voor nog net geen 150 dollar.

Het bedrijf werkt, naast smartphones ook aan goedkope Linux-laptops, goedkope Linux-tablets en uiteraard betaalbare SBC’s