De klanten van Ziggo die al internet afnemen van de kabelaar krijgen voor 15 euro per maand 1 GB aan data, 300 belminuten of sms’jes en onbeperkt gebruik van de WifiSpots. Dat laatste hebben ze overigens al indien zij zelf hun eigen modem thuis openstellen voor extern gebruik.

Niet-klanten van Ziggo betalen voor datzelfde abonnement een tientje per maand meer, zo staat vandaag te lezen in paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen. Op de eigen website meldt Ziggo niettemin dat de mobiele dienst “exclusief voor bestaande Ziggo-klanten” is. Navraag bij Ziggo levert op dat tv-klanten een tientje meer per maand betalen dan klanten die ook internet of vaste telefonie afnemen. "Alleen voor bestaande klanten dus."

Via het netwerk van Vodafone

Zakelijke klanten kunnen voor 20 euro per maand een abonnement krijgen met 400 belminuten cq sms’jes en 1 GB aan data, plus gebruik van de WifiSpots, waarvan er een miljoen zijn, zegt Ziggo. Zowel zakelijk als voor consumenten zijn er ook duurdere abonnementsvormen met meer data en meer belminuten. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Ziggo vermeldt niet van welke provider het mobiele netwerk wordt gebruikt, maar in juli werd al bekend dat dat Vodafone zou zijn. Dat Ziggo de mobiele markt op wilde, werd in april al bekend toen het zijn plannen voor de WifiSpots bekend maakte. Ziggo heeft zelf ook nog frequenties voor LTE, in de 2,6 GHz-band. De plannen met die frequenties blijven nog steeds onduidelijk.