Het wijzigen van je notificatie instellingen doe je door op Instellingen en Berichtgeving[i] te drukken.


De "Toon voorvertoning" instelling

Deze instelling laat je bepalen wanneer de content van een notificatie preview verschijnt. Als je de optie [i]Indien ontgrendeld selecteert krijg je wel notificaties te zien, maar de inhoud van de desbetreffende notificaties zie je niet. Als je Nooit selecteert, worde de content helemaal niet weergegeven.


Siri Suggesties

De Siri-suggesties-optie zorgt ervoor dat Siri voorstellen kan doen voor acties die je mogelijk wilt uitvoeren met een app Notification. Als je bijvoorbeeld een telefoongesprek hebt gemist, zal Siri je voorstellen dat je dat nummer terugbelt.

Je kan kiezen welke apps een snelkoppeling mag voorstellen. Als je op Siri Suggesties tikt, kom je in een lijst met apps op je iPhone. Schakel deze optie in of uit op basis van uw voorkeur.

Meldingsstijl

Onder de rubriek Meldingsstijl in de instelling Meldingen staat een lijst met de apps op uw iPhone. Tik op een app en u kunt aanpassen hoe u de meldingen ontvangt. U kunt de meldingen aan- of uitzetten, u kunt kiezen hoe het soort waarschuwing dat u wilt ontvangen, geluid, badges en meer instellingen.

Het kost tijd, maar ga door elke app en pas de instellingen aan. Het bespaart je tijd op de lange termijn en helpt je om je meldingen beter onder controle te krijgen. En je kunt de instellingen altijd naar wens aanpassen.


Overheidsmeldingen

Helemaal onderaan vind je de instellingen voor overheidsmeldingen. Denk aan Amber alerts en NL-Alert. Als je deze optie inschakelt zal je al deze belangrijke meldingen automatisch binnenkrijgen. Dit heeft echter wel een kleine nadelige invloed op je accu.