Samsung zou deze week een smartphone op de markt brengen met het alternatieve besturingssysteem Tizen, ditmaal in India. Maar net als tweemaal eerder in Japan en Rusland is nu ook op het nippertje de productlancering afgeblazen. Volgens het Koreaanse medium The Chosun Ilbo vindt Samsung het besturingssysteem nog niet goed genoeg.

Drie maal is geen scheepsrecht

Maar ondertussen kan je je wel afvragen of Samsung ooit nog toekomt ziet in het vermarkten van een smartphone met Tizen. Het eerste toestel zou begin dit jaar op de Japanse markt komen, maar verscheen niet. In juli zou de Russische markt verblijd worden met een Tizen-apparaat, het bleef niettemin stil. Dan echt voor het einde van het jaar een Tizen-smartphone in India! Dus niet...

"We willen geen product lanceren dat nog niet klaar is en mogelijk consumenten daardoor kan afstoten", citeert Chosen Ilbo een Samsung-medewerker. Dat werpt wel de vraag op wat Samsung nu in hemelsnaam uitvoert met Tizen, dat het in een jaar tijd maar niet aan een goed werkende smartphone toekomt.