Internet Explorer zag zijn martktaandeel in 2008 terugzakken van 74,88 procent naar 68,15 procent. Firefox groeide in die periode van 17,27 procent naar 21,34 procent terwijl Safari zijn aandeel zag groeien van 5,70 procent naar 7,93 procent. Google Chrome eindigde het jaar met een marktaandeel van 1,04 procent.

De laatste drie maanden van 2008 zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van het verloren marktaandeel van Internet Explorer. Alleen al in december stapte 1,6 procent van de IE-gebruikers over op een alternatieve browser, blijkt uit cijfers van Net Applications.

Volgens Net Applications moeten de cijfers over december met een korrel zout genomen worden. Door de feestdagen wordt er in december meer vanuit huis over het net gesurft en juist minder vanaf kantoren. De concurrenten van Internet Explorer hebben vooral in de consumentenmarkt een sterke positie.

Chrome

Google Chrome verovert langzaam aan een plekje in de browserwereld. In december kwam het marktaandeel voor het eerst boven de 1 procent uit. Chrome is een aantal weken geleden nog uit béta gehaald. Toen bleek de browser nog niet nog niet erg populair.