Het gaat om de tools Dreamweaver, Fireworks en Soundbooth waarvan de bèta's vanaf vandaag beschikbaar zijn op de site van Adobe. De bèta’s zijn na downloaden echter maar 48 uur actief. Gebruikers van Adobe’s Creative Suite 3 kunnen na die periode nog wel gebruikmaken van de proefversies.

Versie 4 van Adobe's pakket voor het bouwen van websites en applicaties komt mogelijk pas in 2009 beschikbaar, als Adobe vasthoudt aan zijn voornemen om iedere 18 tot 24 maanden een nieuwe versie op de markt te brengen.

Componenten

De Dreamweaver-bèta voor webdesign bevat onder andere een Related Files Toolbar en een Code Navigator voor het onderzoeken van zaken als HTML-files, links en JavaScript-documenten. Ook is er een Live View Mode om te zien hoe content eruit komt te zien zonder Dreamweaver te verlaten.

De bèta van Fireworks biedt een gebruikersinterface die overeenkomt met die van andere applicaties in de Creative Suite. De bèta is compatible met Adobe AIR, HTML, Flash en Flex Builder, waardoor een ontwerp eenmalig kan worden ontworpen en daarna worden uitgerold over deze applicatieplatformen.

Soundbooth tot slot biedt verschillende mogelijkheden voor het bewerken van audio. Zo kan een gebruiker kijken naar de compressie-instellingen van een MP3 voordat dit bestand wordt opgelagen. Spraakherkenningstechnologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te zoeken naar woorden of zinnen.

Bron: Techworld