Het is de eerste keer dat Adobe publieke bèta's en ontwikkelkits voor zowel zijn nieuwe runtime en programmeeromgeving voor de ontwikkeling van internetapplicaties tegelijkertijd vrijgeeft.

Flex en Apollo, dat voortaan als Adobe AIR door het leven gaat, zijn bedoeld om het gat te dichten tussen ontwikkelaars die de code schrijven en ontwerpers die met programma's als Dreamweaver en Flash applicaties ontwerpen.

Met AIR (Adobe Integrated Runtime) kunnen ontwikkelaars applicaties die in Flash, html, ajax en andere ontwikkeltalen zijn geprogrammeerd geschikt maken om lokaal op een desktop te draaien. Deze applicaties kunnen worden ontwikkeld met Flex.

Wikkel

AIR is een zogenoemde wrapper. Ontwikkelaars kunnen de code van een bestaande applicatie nemen, in de runtime inpakken en naar de desktop verhuizen. Met Flex Builder kunnen wepapplicaties naar de AIR-runtime worden overgeheveld.

Deze dient echter wel op de desktop te zijn geïnstalleerd of direct in de applicatie te zijn ingebakken, vergelijkbaar met hoe de Flash-speler swf-applicaties in de browser toont. Bron: Techworld