Adobe heeft in samenwerking met Mozilla en Netflix een plugin uitgebracht die het afspelen van HTML5 video met DRM mogelijk maakt voor Mozilla-gebruikers. Deze plugin maakt gebruik van de nieuwe CDM-sandbox van Mozilla waardoor het gebruik van NPAPI nog verder kan worden afgebouwd. Het gebruik van Flash is niet meer nodig. De plugin, genaamd Primetime CDM, is vorige week aangekondigd door Netflix en Mozilla.

In geen van beide aankondigingen werd GNU/Linux genoemd. Silviu Stathie van Softpedia meldt dat in de Aankondiging van Mozilla alleen Windows werd genoemd terwijl Netflix het tenminste nog heeft over een Mac-versie die "ergens volgend jaar" uit komt.

Linux ondersteuning

De instelling van Adobe is nogal tegenstrijdig. Steeds meer bedrijven en fabrikanten ondersteunen GNU/Linux actief. Fabrikanten die drivers ontwikkelen, software en games die een officiële Linux-release krijgen, zelfs Microsoft doet aan de serverkant een duit in het zakje. Adobe bewandelt echter al een tijdje een andere weg en lijkt de afgelopen jaren meer en meer afstand te nemen van het opensource-ecosysteem. Niet alleen krijgt de Linux-versie van hun Flash-plugin al jaren minder aandacht, ook AIR ligt al enkele jaren bij het grofvuil.