Chrome leverde in de maand mei 0,61 procentpunt van zijn wereldwijde marktaandeel in, blijkt uit cijfers van het onderzoekbureau Net Applications. De Google-browser staat nu op 15,74 procent van de browsermarkt. Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera groeiden wel. Firefox steeg het meest (0,33 procentpunt erbij), dankzij de nieuwe versie 21 die al 4,66 procent haalt. Internet Explorer kreeg er in totaal 0,18 procentpunt bij.

IE 10 en 11

De groei van Internet Explorer neemt wel licht af. Microsofts browser heeft nu een marktaandeel van 55,99 procent, nadat IE in januari voor het eerst weer boven de 55 procent was uitgekomen. IE10 staat nu op ruim 9 procent en is daarmee groter dan IE6 en IE7 samen. Maar IE10 blijft met name marktaandeel van IE9 op Windows 7 afsnoepen, omdat XP-gebruikers niet kunnen upgraden vanaf IE8, dat nog altijd de meest gebruikte browser wereldwijd is (23 procent)

Microsoft maakte afgelopen week bekend dat het IE11 uitbrengt als onderdeel van Windows 8.1. Microsoft belooft in IE11 een verbeterde aanraakinterface, snellere laadtijden en diverse nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om de user-interface zo aan te passen dat de browser altijd de adresbalk toont.