De MDaemon Email Server van Alt-N Technologies is een alternatief voor bijvoorbeeld Exchange en bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. De serversoftware wordt in Nederland op de markt gebracht door distributeur Portland Europe.

Versie 10 biedt onder andere een vernieuwde beheerdersinterface en een verbeterde WorldClient voor webmail. "De logica van de knopindeling is hetzelfde gebleven, maar het ziet er allemaal wat mooier uit", zegt productmanager Elmer de Klein van Portland. "In de vorige versie van MDaemon was de interface voor de beheerder bijvoorbeeld nog in Cobol geschreven. Voor de nieuwe versie is een andere programmeertaal gebruikt."

Ondersteuning iPhone

Daarnaast belooft Alt-N Technologies een bredere ondersteuning voor mobiele toepassingen. “MDaemon biedt van oudsher al een brede ondersteuning voor mobiele clients”, zegt De Klein. In versie 10 wordt die ondersteuning uitgebreid met de iPhone. De Klein twijfelt zelf nog over het zakelijk nut van iPhone-ondersteuning. “De zakelijke markt wordt toch vooral gedomineerd door Nokia en dat zie ik voorlopig niet veranderen.”

Niets toegevoegd

Volgens De Klein is functioneel ‘niets toegevoegd’ in versie 10 van de MDaemon Email Server. “De verbeteringen zitten vooral in de achterliggende functies zoals snelheid en geheugengebruik.” Deze verbeteringen moeten het fundament gaan vormen voor de nieuwe functies die in versie 10.1 zullen opduiken. Onder andere ‘collaboration’ is volgens De Klein een terrein waar Alt-N Technologies nog hard aan de weg gaat timmeren.

Bron: Techworld