Het gaat om een oude review, geschreven in 2014 door een van de moderators van het Bleeping Computer forum, maar Enigma schijnt nog steeds last te hebben van de negatieve review.

Bleeping Computer wordt ervan beschuldigd valse, minachtende en lasterlijke verklaringen over Spyhunter te geplaatst te hebben op hun forum. In de review wordt ingegaan op een vraag van een gebruiker die vraagt welk anti-malware pakket hij het beste kan gebruiken. In het antwoord wordt uitgebreid uitgelegd waarom de gebruiker vooral niet voor Spyhunter moet gaan en ondersteunt deze argumenten met links naar andere sites waar dieper in wordt gegaan op de claims.

Samenwerkingsprogramma

Het helpt niet dat er in deze review gebruikers wordt aangeraden te gaan voor het anti-malware pakket van Malwarebytes, een directe concurrent van Enigma. Malwarebytes heeft namelijk een samenwerkingsprogramma lopen met Bleeping Computer waardoor het aanraden van Malwarebytes' pakket op z'n minst dubieus is.

"Bleeping heeft niet alleen onwettelijk geprofiteerd van de [haatcampagne] die Enigma Software Group heeft geschaad, ook de reputatie van ons bedrijf heeft eronder geleden," zo is te lezen in de aanklacht. De informatie op het Forum van Bleeping Computer is ook terecht gekomen op andere anti-spyware fora en websites wat verder afbreuk deed aan de reputatie van Spyhunter en het achterliggende bedrijf.

Vrijheid van meningsuiting

De mensen achter Bleeping Computer weigeren de review te verwijderen en scharen deze onder de noemer: "Vrijheid van maningsuiting". Gezien de hoge kosten die deze rechtzaak met zich meebrengt vragen de eigenaren van de site om de (financiële) hulp van gebruikers.