De nieuwe M530w heeft een volledig qwerty-toetsenbord, de P526 beschikt over een ingebouwde gps-antenne. Hoewel beide handhelds pas in juni op de markt zullen komen, werden de toestellen al wel gedemonstreerd tijdens de Cebit-beurs in Duitsland.

De P526 moet het zonder toetsenbord stellen en beschikt over een lcd-aanraakscherm. De M530w is voorzien van een 2,4 inch schermpje en een twee megapixel camera.

De ingebouwde camera van laatstgenoemde smartphone fungeert tevens als digitale scanner voor visitekaartjes. Zo kunnen visitekaartjes worden gescand, waarna de gegevens direct kunnen worden opgeslagen.

Windows Mobile

WM6 is vorige maand aangekondigd en de opvolger van het huidige besturingssysteem van Microsoft voor smartphones. De software bevat diverse verbeteringen, waaronder een nieuwe interface en nauwere integratie met onder meer Exchange Server 2007.

Ook is de nieuwe versie voorzien van de mobiele versies van .Net Compact Framework en SQL Server. Werknemers kunnen zodoende eenvoudiger draadloos verbinding maken met de bedrijfsapplicaties.

Systeembeheerders hebben bij de nieuwe versie de mogelijkheid data op een handheld met Windows Mobile 6.0 op afstand te wissen. Ook kan de opslagkaart worden versleuteld en zijn certificaten te installeren.

Via aanvullende updates is het mobiele besturingssysteem ook geschikt voor pushmail, waarbij een mobiele mailbox en agenda automatisch met de Exchange-server wordt gesynchroniseerd.

Meer informatie over op de Cebit aangekondigde mobiele telefoons is te zien in een videoverslag op de speciale videopagina. Bron: Techworld