Microsoft benadrukt daarbij de mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Dat betreft - net als bij Vista - onder meer effici├źnter werken, beter beheer en betere beveiliging. De opvolger voor Vista heeft ook andere nieuwe snufjes, zoals een vpn-vervangende Microsoft-techniek. Daarvoor is wel een server met de nieuwste versie van Windows Server 2008 vereist. Die Release 2 wordt ook door ceo Ballmer gelanceerd in Den Haag.

Formaliteit

De lancering voor de zakelijke markt is vooral een formaliteit. De definitieve uitvoering van Windows 7 is namelijk al sinds begin augustus beschikbaar voor zakelijke klanten. Die rtm (release to manufacturing) is te downloaden voor leden van diverse Microsoft-programma's, waaronder het MSDN-netwerk voor ontwikkelaars, Microsoft Connect, de TechNet-dienst voor beheerders, de Springboard-site voor ict-professionals en de Volume Licensing-contracten voor grote bedrijven.

De wereldwijde lancering van Windows 7 voor consumenten gebeurt op 22 oktober. Vier dagen later houdt de NGN (Netwerk Gebruikersgroep Nederland) een ' deployment day' waarbij weer de zakelijke gebruiker aan bod komt.