"Vanuit een strategisch oogpunt is onze volgende grote innovatie Office 14, die niet dit jaar uitkomt", vertelde Ballmer deze week op Wall Street tegen financiële analisten. Office 14 bestaat volgens Ballmer onder meer uit nieuwe versies van SharePoint, Exchange en Office Live, meldt Zdnet.

Microsoft blijft vaag over wanneer het nieuwe Office-pakket dan wel te verwachten is. Eerder was de verwachting dat Office 14 nog wel in 2009 rond de lancering van Windows 7 zal verschijnen.

'Office 2010'

In de laatste Office-editie, Office 2007, veranderde Microsoft vooral veel aan het uiterlijk van Office met onder meer een nieuwe grotere werkbalk aan de bovenkant. In Office 14 komt Microsoft naast de desktopsoftware ook met een aantal Office Web-applicaties, simpele webversies van onder meer Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Besloten tests van Office 14 en de bijbehorende webapps zijn al gaande.

Ina Fried van Cnet schrijft dat Microsoft het kantoorpakket waarschijnlijk Office 2010 zal noemen. Hij baseert zich op 'enkele versprekingen' die Microsoftmedewerkers afgelopen week zouden hebben gemaakt.