Een bedrijf dat in korte tijd met twee verschillende operating systems op de markt komt, is niet verstandig. Dat zegt ceo Steve Ballmer van Microsoft. "Wij hebben dat eerder gedaan met Windows 95/98 en NT en dat is ons niet goed bevallen", zei Ballmer in een vraaggesprek na zijn keynote op de tweede dag van de partnerconferentie van Microsoft.

Ballmer werd gevraagd naar zijn opvatting over de plannen van Google om na Android ook een Chrome OS naar de markt te brengen. "Het is vrij uniek als een bedrijf binnen anderhalf jaar met twee compleet verschillende OS'sen komt, zei de ceo. Ballmer hield zich verder over dit onderwerp op de vlakte. Tijdens zijn keynote sprak hij vol vuur over de nieuwe producten die Microsoft in de komende maanden op de markt brengt. Hij zag ongekende kansen voor de partners, maar hield de partners wel een voor zijn doen bepaald reëel wereldbeeld voor. "Dit is de moeilijkste markt ooit. Maar praat niet over economische recessie, zie het als een economische reset. De wereldmarkt is oververhit geraakt. Mensen kochten spullen die ze niet konden betalen. Nu is er een diepe dip, maar verwacht niet dat het oude niveau ooit terug komt. Want die was niet realistisch."

In het vraaggesprek dat op de keynote volgde ging hij verder onder meer in op de Europese eis dat Internet Explorer niet gezamenlijk wordt verkocht met Windows. "Maar als onze OEM-partners besluiten IE voor te installeren op Windows-computers, hebben zij daar natuurlijk alle vrijheid in. Wij leveren de producten in ieder geval los."

Bron: Channelworld Bron: Techworld