Met Basefarm's DevOps Hotel beschikken bedrijven over een oplossing voor het snel en efficiënt ontwikkelen, hosten en opschalen van applicaties in de cloud. De dienst is gebaseerd Red Hat's PaaS-oplossing OpenShift, een veilig containerplatform voor zakelijk gebruik in zowel hybride als multi-cloudomgevingen.

DevOps Hotel automatiseert en integreert de workflow voor applicatieontwikkeling in DevOps, waardoor deze processen sneller en veiliger verlopen.De oplossing biedt alle voordelen van het Red Hat OpenShift Container platform en is daardoor het perfecte platform voor innovatieve applicatieprojecten. OpenShift is de eerste en enige eerste en enige containergerichte hybrid-cloudoplossing die gebruik maakt Docker- Kubernetes, Project Atomic- en OpenShift Origin-technologie en is gebaseerd op de betrouwbare backbone van 's werelds toonaangevende, zakelijke Linux-platform, Red Hat Enterprise Linux.

"Met Basefarm DevOps Hotel hoeven klanten het wiel niet opnieuw uit te vinden", aldus Stefan Månsby, VP of Innovation bij Basefarm. "Onze klanten kunnen zich concentreren op hun bedrijf en de ervaring van hun eindgebruikers in plaats van te proberen de technologie en processen te ontwikkelen. Zo besparen zij veel tijd en geld."

Red Hat OpenShift Container Platform biedt een veiliger, stabiel platform voor containergebaseerde implementaties zonder afbreuk te doen aan huidige IT-investeringen, waardoor bedrijfskritische, traditionele applicaties kunnen bestaan naast nieuwe, containergebaseerde applicaties in de cloud.

Een onderzoek van IDC onder bedrijven die OpenShift gebruiken als primair platform voor applicatieontwikkeling, heeft aangetoond dat deze gebruikers hierdoor gemiddeld 66% sneller applicaties opleverden, de productiviteit van ontwikkelaars steeg met 35% en infrastructuurkosten 38% lager uitvielen.

"Basefarm en Red Hat vullen elkaar uitstekend aan, net zoals DevOps Hotel van Basefarm een aanvulling is voor onze klanten", aldus Månsby. "Red Hat OpenShift Container Platform is een toekomstgerichte oplossing. Niemand weet wat de toekomst voor ons in petto heeft, maar dankzij deze samenwerking kunnen onze klanten zich wel beter op de toekomst voorbereiden."

"Het is erg fijn dat Basefarm in onze technologie investeert om organisaties te helpen bij hun verdere digitale transformatie", aldus Ted Schönbeck, senior manager, Solution Architects bij Red Hat Nordics. "Bij Red Hat zetten wij ons vol in voor technologie en open source, en ook voor samenwerking met innovatieve, toekomstgerichte partners zoals Basefarm die ons helpen onze oplossingen op de markt te brengen."