Waarom je precies de beta zou willen downloaden is natuurlijk niet helemaal duidelijk. Voor desktop Windows 7 is het bepaald geen grote sprong voorwaarts. Het bestaat voornamelijk uit de updates die al zijn uitgebracht. Er zijn wel wat nieuwe dingen, maar dat is allemaal niet zo heel spannend. De meest in het oog springende vernieuwing is de ondersteuning van USB3.

SP1 voor Windows Server 2008 R2 heeft wel een tweetal nieuwe functies. Die zijn alleen van belang als je virtualiseert met behulp van HyperV. De eerste is Dynamic Memory, waarmee je het geheugen dat aan een VM is toegewezen kunt aanpassen terwijl die draait. De andere is RemoteFX, wat Direct3D acceleratie levert aan gebruikers op thin clients.

Er is geen echte reden om productiesystemen in gevaar te brengen met het installeren van een beta. Hierna zullen waarschijnlijk nog twee release candidates komen. Zeer waarschijnlijk wordt dit hele service pack alleen maar zo snel uitgebracht om bedrijven over de streep te trekken die pas overgaan naar een nieuw besturingssysteem als SP1 uit is. Oorspronkelijk zou SP1 pas 22 maanden komen na het uitbrengen van Windows 7. Begin deze maand werd aangekondigd dat SP1 dit jaar al komt.

Wie de beta toch wil installeren, kan zoeken naar build 7601.16562.

Bron: Techworld