De oorspronkelijke versie van Vmware Server is in het vijf maanden durende bètaprogramma meer dan 700.000 keer gedownload, aldus de makers. Met het gratis virtualisatiepakket kan, in tegenstelling tot Vmware Infrastructure, maximaal één server worden gevirtualiseerd.

Gebruikers van Vmware Server kunnen nu overwegen of ze gebruik willen maken van de (betaalde) ondersteuningsdiensten van Vmware. Ook hebben ze via de nieuwe beheerconsole – Vmware Virtualcenter – de mogelijkheid om hun serverimplementaties vanaf een centrale locatie in te richten, aldus Vmware.

De prijs van de beheerconsole bedraagt 600 dollar per twee processors. De ondersteuning van Vmware kost 350 dollar per twee processors per jaar op Gold-niveau en 450 dollar op Platinum-niveau. Het verschil tussen het Gold- en Platinum-niveau zit onder meer in het aantal uren ondersteuning (12 uur per werkdag of 24 uur op alle dagen).

Zowel de ondersteuningsdiensten als Virtualcenter worden verkocht via de resellers van Vmware. Vmware Server is te downloaden vanaf http://www.vmware.com/products/server. Bron: Techworld