InfoSphere Warehouse with Optim Data Retention is het resultaat van IBM's overname van Princeton Softech. Met dat bedrijf kan IBM zijn middleware uitbreiden met mogelijkheden voor archivering en classificatie. Het is het eerste product in deze InfoSphere-lijn.

Big Blue beweert met het op policy gebaseerde levenscyclusbeheer een primeur te hebben in de markt. Door alleen een query uit te sturen voor relevante gegevens, en de rest direct opvraagbaar te archiveren, is het gemakkelijker en sneller geworden om met grote hoeveelheden data te werken, aldus de fabrikant.

"Tien jaar oude gegevens zijn minder relevant dan die van vorige weeg," zegt directeur Bernie Spang van IBM Data Servers tegen de Britse Techworld site. "Maar die informatie moet wel opgeslagen worden, bijvoorbeeld vanwege regels rond het bewaren van data." De middleware maakt het mogelijk om die gegevens op goedkopere opslag te zetten, zo zegt Spang.

InfoSphere wordt beschikbaar voor Linux-, Windows- en Unixplatformen. Hoeveel de software gaat kosten is nog niet bekend. Bron: Techworld