Een OS-update wordt BlackBerry-gebruikers bruut door de strot geduwd. Zo bemerkte deze redacteur nota bene op het treinwifi-netwerk dat de update werd binnengehaald. Oké, gebruikers die weigeren te updaten dwingen over te stappen, daar kunnen we nog inkomen. Maar dan moet het wel een verbetering zijn.

Vrijdag werd ik verblijd met versie 10.3.1. Zaterdag hoorde ik opeens vaag in de verte pas melding nummer 26, omdat het algemene volume bij de update omlaag was geduwd. Ik hoopte eigenlijk dat ik de enige was, maar The Register meldt dat door het zachte volume BlackBerry-gebruikers zich dit weekend versliepen, omdat de wekker niet te horen is.

Verder krijgen Nederlandse gebruikers een Amazon app-store meegeleverd in de nieuwe omgeving, waar je niet om hebt gevraagd en die ook nog eens direct vastloopt als je wilt kijken wat je nou weer aan crapware hebt gekregen.

Nog erger: de app is niet te verwijderen, zoals door gebruikers zelf geïnstalleerde apps. Daarom twee tips voor BlackBerry. 1: Zorg ervoor dat je een update-download zelf moet aftrappen. 2: Houd je troep alsjeblieft bij je.