Bookmarks synchroniseren staat standaard uitgeschakeld, en moet handmatig worden aangezet. Door middel van de Google-accountgegevens onthoudt de browser op elke computer de opgeslagen bookmarks. Ook slaat Google de bookmarks op een in een aparte folder in Google Docs. Een vroege testversie van 4.0 is sinds augustus beschikbaar.

Google gebruikt het XMPP-protocol (dat ook door Google Talk wordt gebruikt) om realtime push notiticaties door te voeren, zodat wijzigingen in de ene browser meteen gevolgen hebben voor een andere browser met hetzelfde account. Het is de bedoeling om in de toekomst ook andere browserdata zoals wachtwoorden en browsergeschiedenis in de cloud te zetten.

Xmarks

Gebruikers van de developerversie van Chrome konden al eerder bookmarks via extensie Xmarks synchroniseren tussen browsers. xMarks heeft als bijkomend voordeel dat het synchroniseert over meerdere browsers (Firefox, IE, Chrome).

De bèta van Chrome 4.0 is in Mozilla's Dromeao DOM Core Test 30 procent sneller dan de stabiele versie van 3.0, aldus Google in een blogpost. Uit andere benchmarks blijkt ook dat Chrome de snelste van de vijf grootste browsers is.

De bèta van Chrome 4.0 kan vanaf vandaag worden gedownload. Voor Mac OS X en Linux is er geen nieuwe bètaversie.