Vorige maand kwam naar buiten dat de e1000e-driver voor de Gigabit Ethernet-chipsets van Intel de hardware ernstig kan beschadigen door de firmware te corrumperen. De driver zit verwerkt in de Linux-kernel 2.6.27.

OpenSUSE zegt nog steeds op zoek te zijn naar de exacte oorzaak van het probleem en werkt daarbij samen met Intel en de Linux-gemeenschap. Bèta 2 voor OpenSUSE 11.1 zorgt voor een tijdelijke oplossing in de vorm van enkele patches die moeten voorkomen dat het ‘non-volatile memory’ (NVM) wordt overschreven. Bèta 2 biedt ook de mogelijkheid om bij de installatie de e1000e-driver uit te schakelen.

Bijgewerkte versies

Verder biedt Bèta 2 vooral bijgewerkte versies van pakketten die al in de eerste bèta zaten. Zo treffen we Gnome 2.24, OpenOffice.org 3.0 rc2 en VirtualBox 2.0.2 aan. KDE is opgewaardeerd naar versie 4.1.2. Deze nieuwe versie werd afgelopen vrijdag vrijgegeven en bevat bugfixes en updates. Sinds kort stelt het KDE-team maandelijks een ‘onderhoudsupdate’ beschikbaar onder de naam ‘Codename’. De volgende grote release – KDE 4.2.0 – moet in januari verschijnen.

Beschikbaarheid

OpenSUSE 11.1 Bèta 2 kan al worden gedownload. De testversie zal vanaf vandaag ook in de vorm van een Live-CD met de Gnome- en KDE-desktopomgevingen beschikbaar worden gesteld. Ook staat de image voor 64-bit architecturen voor vandaag gepland. De definitieve versie van OpenSUSE 11.1 staat voor december op de planning.

Bron: Techworld