Microsoft beloofde afgelopen oktober tijdens de professional developer conference (PDC) in Los Angeles dat ontwikkelaar in 2009 een bèta 1 versie van het nieuwe besturingssysteem kunnen verwachten. Er is nu speculatie dat dat mogelijk al in januari zal gebeuren.

Het public relations team van Microsoft Engeland stuurde een uitnodiging voor de CES waarin werd beloofd dat "Microsoft enkele significante aankondigingen zal doen, waaronder over Windows 7." Verdere details werden niet gegeven.

Microsoft ceo Steve Ballmar zal op 7 januari de eerste keynote van de Consumer Eleconics Show 2009 verzorgen. Ballmer vervangt daarmee Bill Gates, die jarenlang het begin van de beurs inluidde.

Daarnaast organiseert Microsoft in januari een aantal bijeenkomsten in Chicago en Minneapolis voor ontwikkelaars. De bijeenkomsten zijn onderdeel van een langere reeks conferenties en Microsoft heeft geloofd dat deelnemers van bijeenkomsten de bèta van Windows 7 zullen ontvangen. Op één na vinden al deze bijeenkomsten plaats in januari.

Eerdere geruchten suggereerden dat de bèta al in december het licht zou zien. Ook een vrijgave in januari lijkt alles behalve een vaststaand feit. Bij de bijeenkomsten voor ontwikkelaars behoudt het recht voor om de DVD later per post toe te sturen als die tijdens de bijeenkomst nog niet beschikbaar is.

De volgende versie van Microsofts besturingssysteem moet grofweg januari 2010, zo'n 3 jaar na het uitkomen van Windows Vista, op de markt komen. Officieel geeft Microsoft geen exacte data over de beschikbaarheid van de bèta of het definitieve product. Bron: Techworld