De bèta van de opvolger van Windows Vista is nu te downloaden tot en met 9 februari, schrijft woordvoerder Brandon LeBlanc op het Windows 7 blog. Volgens hem is er 'aanhoudend enthousiasme' over het nieuwe besturingssysteem, dat het geplaagde Windows Vista moet doen vergeten.

Downloadcijfers

Hij laat in het midden hoeveel keer de software al is gedownload, maar er zouden meer dan genoeg testers zijn. Daarom zal het bestand op 10 februari offline worden gehaald, zegt LeBlanc. In eerste instantie wilde Microsoft dat 2,5 miljoen gebruikers de software gingen testen. Toen de béta 2 weken geleden uitkwam, leidde dit tot veel problemen op de servers van Microsoft. De limiet van 2,5 miljoen werd toen losgelaten.

Met het verlengen van de bèta is Microsoft op de valreep van gedachten veranderd. Eigenlijk zou afgelopen vrijdag de stekker uit de downloadservers getrokken worden.

In stappen afgebouwd

De beschikbaarheid van Windows 7 bèta wordt in stappen afgebouwd. Wie uiterlijk 9 februari de download start, kan deze voltooien tot 12 februari. Voor deze software blijven dan activatiesleutels beschikbaar.

Videoserie

Vanaf vandaag wordt op Webwereld in een tiendelige videoserie Windows 7 nader bekeken. Deel 1 van de serie staat al online.