Rhys Davies, product manager bij Canonical, legt in een blogpost uit waarom gebruikers zouden moeten switchen van Windows 7 naar Ubuntu en trekt daarbij de hardware-kaart. 

“Windows 7 heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Het zal geen beveiligingsupdates meer ontvangen en de technische ondersteuning van Microsoft zal stoppen. Het uitvoeren van een verouderd OS kan ernstige potentiële risico's met zich meebrengen,” schrijft Davies. “Gelukkig zijn er twee eenvoudige manieren om dit probleem op te lossen: 1. Koop een nieuwe computer met een ander besturingssysteem, of 2. Installeer Linux op elke gewenste computer. In deze blog hebben we het over de Linux-optie, met name Ubuntu.” 

Davies schrijft verder dat gebruikers niet bang hoeven te zijn dat zij veel software zullen moeten missen of vervangen. “Je kan je oude favorieten als Google Chrome, WordPress, Blender en Skype blijven gebruiken. Met deze apps zullen de meeste pc-gebruikers normaal kunnen functioneren. Je kunt blijven zoeken op het web, naar muziek luisteren, films kijken, praten met je vrienden en nieuwe apps downloaden. Bovendien kun je nog duizenden andere, door de community ontworpen en gebouwde, apps ontdekken.”

De productmanager schrijft verder nog dat het zoeken en installeren van nieuwe apps makkelijk is dankzij de Ubuntu Software Centre en de Snap store. Ook prijst hij de gigantische community achter Ubuntu, de veiligheid van het besturingssysteem en de lange ondersteuning. 

Gebruikers die Ubuntu willen proberen kunnen het gratis hier proberen.

Heb je besloten om te upgraden naar Windows 10? Lees hier hoe je makkelijk en snel upgradet naar versie 10. Zit je eraan te denken om te switchen naar Linux? Lees dan dit artikel. Heb je liever Android op je pc, kijk dan eens naar dit artikelWil je switchen naar Chrome OS, kijk dan hier

Lees ook: Deze Windows Professional licentie kost minder dan een tientje Windows 10 upgrade nog steeds gratis

Ben jij al afgestapt van Windows 7?
Nee, ik draai nog steeds Windows 7 en dat blijf ik voorlopig ook doen
Nee, maar ik ben wel van plan te upgraden naar Windows 10
Nee, maar ik ben wel van plan te switchen naar Linux
Nee, maar ik ben wel van plan te switchen naar macOS
Nee, maar ik ben wel van plan te switchen naar ChromeOS
Nee, maar ik ben wel van plan te switchen naar Android
Nee, maar ik ben wel van plan te switchen naar iets anders
Ja, ik heb mijn systeem bijgewerkt naar Windows 10
Ja, ik ben geswitcht naar Linux
Ja, ik ben geswitcht naar macOS
Ja, ik ben geswitcht naar Chrome OS
Ja, ik ben geswitcht naar Android
Ja, ik ben geswitcht naar iets anders
Created with QuizMaker