Eerder deze maand kondigde Bob Gleichauf, de cto van Cisco's Security Technology Group, nog aan de broncode van de Cisco Trust Agent te willen delen met de open-sourcegemeenschap. "We zien geen business in CTA, dus we gooien de broncode open", zei Gleichauf begin februari.

De fabrikant lijkt inmiddels andere plannen te hebben. "Cisco geeft de broncode van CTA niet vrij. Er lopen momenteel ook geen discussies over", meldt een woordvoerder nu. "Cisco volgt wat open standaarden betreft een andere aanpak."

De woordvoerder doelt hiermee onder meer op Cisco's participatie in de Network Endpoint Assessment (NEA)-werkgroep (onderdeel van de IETF) en het werk dat wordt verricht om een industriebreed protocol te introduceren.

De Cisco Trust Agent wordt op dit moment gratis gedistribueerd onder Cisco-klanten die met nac-technologie hun bedrijfsnetwerk beschermen. De software verzamelt informatie over endpoints en stuurt deze door naar een authenticatie- of autorisatieserver in het bedrijfsnetwerk. Bron: Techworld