Het aandeel Citrix is afgelopen dinsdag met bijna tien procent gestegen omdat grootmachten IBM en Cisco serieus zouden overwegen om de leverancier voor application delivery over te nemen. Waar de geruchten vandaan komen is uiteraard onbekend, maar lijken in ieder geval serieus te worden genomen door de handelaren.

Een overname van Citrix zou volgens analist Jeffrey Gaggin van Avian Security logisch zijn omdat ze daarmee met XenSource een flinke stap kunnen zetten in de virtualisatiewereld. "Ik denk dat Citrix onderhand VMware bedreigt, dus het zou logisch zijn", zegt Gaggin tegenover NetworkWorld. Microsoft zou geen aanstalten maken om Citrix over te nemen, "omdat ze te veel te stellen hebben met Yahoo, en omdat ze op virtualisatiegebied al goed onderweg zijn met Hyper-V."

Onderzoeksbureau Spingboard voorspelde afgelopen december dat virtualisatieboeren in 2008 gewilde overnamedoelwitten zouden zijn. Citrix stond bovenaan een lijstje waarop verder Parallels (toen nog SWsoft) en Virtual Iron prijken. Bron: Techworld