Clippy krijgt een tweede kans in het spel: 'Ribbon Hero 2, Clippy's second chance'. Met het spel kunnen gebruikers leren omgaan met de nieuwe Ribbon interface van Microsoft Office. Clippy loodst de speler door verschillende opdrachten om de Office suite onder de knie te krijgen.

Bloedirritant

Misschien dat de pratende paperclip daar beter op zijn plek is dan als hulpje in Office. In 2001 verwijderde Microsoft de door veel gebruikers als zeer irritant ervaren Clippy uit Office XP. De pratende paperclip dook daarvoor nog standaard op de meest onverwachte momenten op bij het gebruik van Office. Als een gebruiker iets geks deed bood Clippy automatisch zijn diensten aan. Slechts met veel moeite was de paperclip daarna weg te klikken. Er is zelfs een film gemaakt over hoe irritant de paperclip is.

Hoe irritant Clippy ook moge zijn. Er is nog één Microsoft-hulpje dat vaak als nog vervelender werd ervaren: Microsoft Bob. Een programma waarin een hond nieuwe gebruikers wegwijs moest maken in Windows. Je kwam in een huiskamer terecht waar je op een brievendoos op een bureau moest klikken om te e-mailen, en op een stuk papier om Word te openen. Het is niet bekend of de softwaregigant Microsoft Bob in de toekomst wellicht ook een nieuw leven wil gunnen.

Clippy in Ribbon Hero 2

Clippy, the movie (deel 2, deel 3)

Microsoft Bob