Normaal gesproken worden gebruikers in Windows 10 naar de rubriek 'Instellingen' geleid en het ouderwetse configuratiescherm moet je benaderen door hem in te toetsen in het zoekveld. Het probleem met de Instellingen-app in Windows 8 was dat het een zeer beperkt configuratiemenu was en je constant moest schakelen tussen de app en het configuratiescherm als je iets grondig wilde aanpassen.

Microsoft is voornemens de Instellingen-app te blijven verbeteren en zo het configuratiescherm uit te faseren, zo stelt Windows Insider-manager Brandon LeBlanc op Twitter. De code is door de twee implementaties logger dan nodig en er wordt RAM en opslagruimte bespaard door naar één implementatie te gaan, vult Windows hoofdontwikkelaar Gabe Aul aan.

Sommige gebruikers zien dat helemaal niet zitten, omdat de Instellingen-app minder intuïtief zou zijn of vaker crasht dan een configuratiescherm. Sowieso zijn gevorderde gebruikers beter af door de GodMode te gebruiken of PowerShell in te zetten om Windows 10 met hardere hand te configureren.