1. De vernieuwde taakbalk. De Windows 7-versie van de taakbalk is minder rommelig dan die van Vista en behandelt draaiende en niet draaiende apps met evenveel gewicht.

2. Handigere en snellere previews in de taakbalk. Nu krijg je alle open vensters te zien van een programma.

3. Het genot van Jump Lists. Deze contextgevoelige taakbalkmenu’s maken het mogelijk om dingen voor elkaar te krijgen in applicaties zelfs voor je die geopend hebt.

4. Een systeemvak om van te houden. Nieuwe controlemogelijkheden voorkomen dat het systeemvak overloopt met ongewenste programma’s en dat het je gaat irriteren met onnodige boodschappen.

5. Meer media support in Windows Media Player. Vind je de iTunes Store van Apple mooi, maar heb je een hekel aan iTunes? De ondersteuning van bestandsformaten in Windows Media Player 12 maakt het mogelijk om onbeveiligde audio en video af te spelen uit de online winkel van Apple.

6. Waarschuwingen via Action Center. De Windows 7-versie van Vista’s Security Center zet de systeemboodschappen in de wacht, zodat je op ze kunt reageren als je daar klaar voor bent, niet wanneer Windows het nodig vindt om jou lastig te vallen.

7. Controle over User Account Control. Als je begrijpt waarom deze feature bestaat, maar niet kunt leven met de elkaar snel opvolgende meldingen in Vista, dan heb je in Windows 7 geluk. Want daarin kun je UAC zo instellen dat het ietsje minder paranoïde is.

8. Bibliotheek privileges. Je kunt mappen van allerlei locaties op je harde schijf bundelen tot bibliotheken die erop zijn gemaakt om je vanuit Windows Explorer met een klik toegang te geven tot relevante bestanden.

9. Redelijke hardware-eisen. Historisch gezien hadden nieuwe versies van Windows zo ongeveer twee keer zo veel CPU power en RAM nodig als hun voorgangers. Maar Windows 7 draait op hetzelfde systeem iets beter dan Vista. Het is zelfs redelijk geschikt voor netbooks.

10. De mogelijkheid om het aan te raken. De ondersteuning van Windows 7 voor multitouch heeft niet direct een impact. Maar het geeft ontwikkelaars wel de kans om er hun ding mee te doen. Als zij geweldige touch apps gaan bouwen, dan verdient Windows 7 daar ook een schouderklopje voor.

Tot zover het juichverhaal. Morgen gaan we verder met 10 minder goede kanten van Windows 7.

Bron: Techworld