Peak

Er zijn niet veel games die echt heel goed kunnen werken op het kleine scherm, maar Peak is een echte uitzondering. Het is een simpele, maar zeer verslavende brain trainer. Er wordt een figuur getoond en het enige dat je hoeft te doen is op het vinkje of het kruisje drukken om te zeggen of het figuurtje hetzelfde is als de vorige. Het is de bedoeling dat je zo ver mogelijk komt zonder fouten te maken.

Peak kan gratis worden gedownload.

Rules!

Lijkt een beetje op Peak. Rules! Is een hersenkrakertje, alleen iets minder hectisch. Het gaat in deze game namelijk meer om het halen van een hoge scoren en niet zozeer om het racen tegen de klok. Daarnaast heeft deze game mooie graphics en er wordt elke dag een nieuwe minigame beschikbaar voor deze app. Je kan dus elke dag een nieuwe puzzel oplossen.

Rules kost 3,50 euro.

Snappy Word

Een leuke game voor fans van woordspelletjes. Je krijgt vier letters en maar daar zoveel mogelijk woorden mee binnen 30 seconden. Mocht je het gepriegel op het kleine schermpje zat zijn, kan je altijd nog switchen naar je smartphone.

Snappy word kost helemaal niets.

Tamagotchi Classic

De rage uit de '90's is weer helemaal terug dankzij Bandai Namco. Je kan het schattige beestje nu verzorgen op je horloge door het op tijd te voeren, uit te laten en licht (warmte en liefde) te geven.

Tamagotchi kost 4,50 euro.

Pokémon Go

De rage mag twee jaar geleden wel z'n hoogtepunt gehad hebben, er zijn nog steeds veel mensen die het uitgebreid spelen. Ook jij kan nog steeds de allerbeste Pokémon-trainer worden en dat zonder steeds op je telefoon te kijken. Overigens heb je de smartphone game ook nog steeds nodig, dit is slechts een companion-app die je helpt eieren uit te broeden, Pokéstops te spinnen en Pokémon te spotten.

Als je deze app instelt als een watchface kan je zelfs in de gaten houden of je eieren uitkomen of niet, zonder de app open te hebben. Deze app kan een stuk meer dan de door Nintendo uitgebrachte PoGo Plus-armband. Een aanrader voor de Pokémon-pro's onder ons, en dat allemaal gratis en voor niets.

Sonic Dash 2

Kan je echt Sonic the Hedgehog spelen op je horloge? Nee, helaas niet. Deze game is, net als Pokémon Go, een companion-app. Deze is wel iets bruikbaarder omdat je beloningen kan unlocken als je bepaalde afstanden loopt of rent.

Sonic Dash 2 kan je hier gratis downloaden.

Letterpad

"Snappy Word" voor mensen met dunne vingers. Deze game weet maar liefs negen letters op het kleine schermpje te proppen. Het is de bedoeling om, net als bij Snappy Word, zoveel mogelijk woorden te vinden.

Letterpad kost je helemaal niets.

Lifeline

Wanneer heb jij voor het laatst een tekst based-adventure gespeeld? Misschien ben je wel zo jong dat je dat nog nooit hebt gedaan. Nou, Apple Watch-eigenaren, nu kan je een van de oudste game-genres spelen op een van de allernieuwste (allerkleinste) computers.

Help Taylor uit de brand nadat hij gecrasht is op een maan. De game wordt in real-time gespeeld en je ziet notificaties op je horloge verschijnen gedurende de dag en je kan communiceren met Taylor. Jouw reacties en keuzes bepalen het verloop van het spel en als je jezelf eenmaal over de slechte grapjes heen hebt gezet, wordt je meegezogen in het prachtige verhaal.

Lifeline kost je 2,29 euro.

Trivia Crack

Een gratis triviant-game. Test en verbeter je algemene kennis waar je maar bent. Speel het in je eentje of tegen vrienden en wees de eerste die de vragen beantwoordt in zes leuke categorieën. De kans is groot dat je deze game vaker speelt tussen de bedrijven door, en dat is helemaal niet erg.

Trivia Crack kan je gratis op je horloge plaatsen.

Twisty Color

Dit is de enige game in onze lijst die gebruik maakt van de knop op het slimme horloge (vandaar de naam). Er vliegen gekleurde kogels naar het midden van het scherm en jij moet de knop de juiste kant op draaien tot je de juiste kleur geselecteerd hebt (dezelfde kleur als de kogel dus.)

Je verliest een leven als dit je niet op tijd lukt, maar gelukkig heb je er drie dus daarmee moet je het wel kunnen redden.

Twisty color is ook helemaal gratis