Het grote voordeel van Daydream is dat je niet afhankelijk bent van één fabrikant, hierdoor kan deze technologie makkelijk en snel uitgroeien tot de standaard op mobiel VR-gebied en kunnen gebruikers hun huidige hardware gebruiken om zichzelf onder te dompelen in virtuele werelden. Nieuwe hardware-initiatieven zijn echter zo goed als de software en zelfs in de begindagen van Daydream zijn er pareltjes van apps uitgebracht die je meteen zou moeten checken.

Google heeft het geld en de invloed om VR goed te doen en het bedrijf is al aardig aan de weg aan het timmeren. Wi jbekijken vandaag enkele titels waar je meteen mee aan de slag kan gaan.

Fantastic Beasts and where to find them

Er is geen betere manier om een nieuw platform te lanceren door er een blockbuster-film aan te koppelen. Fantastic beasts and where to find them is erg leuk en het is een mooi opstapje om het Happy Potter-universum te verkennen.

Het tempo in de game ligt behoorlijk laag, je moet verschillende ingrediënten mixen in Newt Scarmander's workshop en je afstandsbediening gebruiken om de spreuken te casten om de wezens rustig te houden. Hardcore Happy Potter-fans zullen dit geweldig vinden, al reden we je aan deze game ook te proberen als je niet thuis bent in het Potter-universum.

Fantastic Beasts is helemaal gratis

YouTube VR

Je kon er de klok op gelijk zetten dat Google YouTube ging inzetten om Virtual Reality populair te maken. YouTube VR maakt gebruik van de 360 graden-omgeving door elke video op een speciale manier weer te geven en extra menu's toe te voegen. De echte pareltjes zijn natuurlijk de 360 graden video's, al zijn er daar nog niet zo heel veel van te vinden. Ook het afspelen van oudere video's is leuk omdat het je een bioscoop of theater-ervaring geeft.

YouTube VR is gratis te downloaden.

Lego BrickHeadz Builder VR

Laat je niet van de wijs brengen door de screenshot of de titel, deze game is niet alleen voor kleine kinderen, ook volwassenen kunnen hun lol op en het innerlijke kind in je losmaken en je prachtige 3D-creaties laten bouwen.

Er is een "magisch boek" dat je aanwezigen kan geven als je wat wilt, of je kan lekker doen wat je zelf wilt in de free-form-modus. Een andere leuke bijkomstigheid is dat er geen in-app-upgrades zijn waarmee je rekening moet houden, gewoon downloaden en gaan.

Houd er rekening mee dat je tenminste 13 jaar moet zijn om deze game te moeten spelen. .

Ook Lego BrickHeadz Builder VR is gratis.

Hunter's Gate

Het hele spel speelt als een 3D-speelbord en ziet er prachtig uit. Vecht je weg door een gevaarlijke duistere wereld gevuld met demonen. Je wordt van alle kanten belaagd en de spanning is om te snijden. Deze game werkt verrassend goed in Virtual reality.

Hunter's Gate kost 6,49 euro.

NYT VR

De NYT VR-app was al beschikbaar voor Google Cardboard, maar de Daydream-versie is meeslepender en geeft je meer verkenningsmogelijkheden. Deze app laat je bijvoorbeeld de grote moskee in Mekka bekijken, rondwandelen op buitenaardse locaties, de volledige Amerikaanse verkiezingen meemaken en verschillende human-interest-verhalen volgen.

Het is een unieke manier om het nieuws te volgen en het mooie is nog dat je niet eens lid hoeft te zijn van The New York Times om het allemaal mee te mogen maken.

NYT VR is gratis.

Danger Goat

Eerlijk gezegd was de titel van deze game al reden genoeg om 'm uit te proberen, maar niet alleen met de titel zit het wel goed. De cartooneske omgeving, puzzelachtige gameplay en humor maken deze game zeker de moeite waard.

Je moet verschillende objecten manipuleren in deze game om de geit vrij te kunnen halen. De speelvelden zitten vol explosieven en slimme vallen die het geheel lekker uitdagend maken. Mensen die hun hersenen willen prikkelen vinnen een VR-omgeving, kunnen lekker los gaan met deze game.

Danger Goat kost 5,49 euro.

The Arcslinger

Een first person shooter in Virtual Reality, maar dan goed. Het is een van de eerste games die niet alleen de spelmechanieken goed voor elkaar heeft, ook het verhaal en de humor zorgen ervoor dat FPS-fans deze game niet kunnen laten liggen.

Je bevindt je in een vreemde wildwest-wereld waar je shootout na shootout moet winnen van verschillende wezens. Er zijn een hoop upgradebare-wapens, een schild en andere trucs om te overleven. We moeten er wel bij zeggen dat sommige mensen melden een beetje duizelig te worden van deze game, houd daar dus rekening mee als je hiermee aan de slag gaat.

The Arcslinger kost 3,59 euro.

Star Chart VR

Zet je VR-helm op, kijk om hoog en zie de sterrenstelsels voor je uitvouwen, adembenemend. Je voelt je als een astronaut die rondzweeft in de ruimte. Zoom en vlieg naar verre werelden en kijk je ogen uit. Deze app bevat ook een boel wetenschappelijke informatie waardoor je niet alleen je ogen, maar ook je hersenen verwent.

Star Chart VR kost 3,29 euro.

Google Street View

Street View is een redelijk algemene tool tegenwoordig als je kaarten verkent, maar Street View in VR is andere koek, eentje die je zeker even moet bekijken.

Google heeft wat mooie locaties verzameld die je kan bekijken zonder je suf te zoeken. Denk aan historische gebouwen, parken en bouwkundige hoogstandjes. Uiteraard kan je zelf met de zoekfunctie bepalen waar je naar toe wilt "wandelen" en bekijken. Deze app is een mooi voorbeeld van hoe VR een extra dimensie toevoegt aan software die al langer bestaat.

Google Street View is gratis.

NextVR

Als je echte Virtual Reality-video wilt ervaren, probeer dan deze app. Dit is niet de zoveelste video-app die een plat videobeeld op een virtueel doek projecteert, nee, dit is the real deal.

Deze app laat je rondlopen in een NFL-stadion, rock concerten bijwonen, Monstrer truck rally's van dichtbij bekijken en andere live-evenementen meemaken. We waren behoorlijk onder de indruk van de beelden, het "lopen" tussen het publiek en het mee kunnen dansen vanaf mooie plekken op verschillende concerten.

De app wordt regelmatig bijgewerkt dus je kan je blijven vermaken met deze app. En als je toch bezig bent, neem dan meteen even de tijd om de verschillende video-opties te bekijken.

NextVR is gratis.

Gunjack 2: End of Shift

Ook deze game maakt zeer goed gebruik van de Daydream-controller. De verhaallijn van deze first person shooter wordt op een Halo-achtige manier verteld. Je vecht mee in een episch ruimtegevecht om kwaadaardige ruimtewezens weg te blazen.

De omgeving is meeslepend en je draait regelmatig met je hoofd om te kijken van welke kant je nu weer wordt aangevallen. Zoom, vlieg, en schiet zoveel mogelijk ruimteschepen kapot. Dikke pret.

Het enige waar je misschien even van schrikt is de prijs. Met 14,99 euro is dit toch veruit de duurste game van deze lijst, maar dan heb je ook wat.