Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 is alweer een aantal jaar uit en de game wordt nog steeds ontzettend veel gespeeld. Het verhaal is groots en de wereld waarin dit alles zich afspeelt nog veel grootser. Na het uitspelen van het verhaal kan je je nog urenlang vermaken met het grote aantal multiplayer-modi, van het rondrijden en elkaar afsnijden op Tron-achtige lichtmotoren tot rondvliegen in aparte vliegtuigen.

Dit is de allerbeste, uitgebreidste versie die je maar kan krijgen. Deze versie heeft onder andere een heuse video-editor aan boord waarmee je je GTA-avonturen mooi kan vastleggen en kan delen met de wereld. Bovendien zitten er allemaal handige extra instellingen in de game waarmee je de look and feel van de wereld helemaal naar je eigen hand kan zetten.

GTA V wordt nu aangeboden met 67 procent korting waardoor deze voor 19,79 euro kan worden aangeschaft.

Player Unknown's Battleground

Je zal deze naam (of de afkorting, PUBG) de laatste tijd wel vaak gehoord hebben. In deze super populaire "Battle Royale shooter" (geïnspireerd op de gelijknamige Aziatische film) moet je als eenling of team proberen te overleven. Je wordt met maximaal 99 anderen gedropt op een gigantisch speelveld zonder wapens. Op het speelveld liggen verder verschillende voorwerpen en wapens die je zo snel mogelijk moet vinden om je tegenstanders uit te schakelen.

Het speelveld wordt ondertussen verkleind om ervoor te zorgen dat spelers elkaar sneller weten te vinden. Bevind je je op het moment van de verkleining buiten het speelgebied, verlies je langzaam levens. Uiteindelijk blijft er maar een team/persoon over en die persoon wint de pot (en krijgt daar gamevaluta voor).

De game kan met 33 procent korting worden aangeschaft waardoor je nog maar 19,99 euro hoeft neer te tellen.

Rick and Morty: Virtual Rick-ality

En nu we het toch over populaire franchises hebben, de tv-serie Rick & Morty heeft de afgelopen jaren ook een flinke impact gemaakt in de TV-wereld. Daar hoort uiteraard een game bij. In Rick and Morty: Virtual Rick-ality speel je een virtuele kloon van Morty, de kleinzoon van Rick, de "gestoorde" wetenschapper.

Als kloon moet je alle vervelende klusjes doen die de echte Morty en Rick niet willen doen. Dit loopt uiteen van het doen van de was als het ophalen van spullen. Dit klinkt misschien niet leuk, maar de game weet het op zo'n grappige, aparte manier te brengen, net als de tv-serie, dat je al deze klusjes met veel plezier zal doen.

De game kan, dankzij een korting van 50 procent, worden aangeschaft voor 13,99 euro. Let wel op, dit is een VR-game en kan alleen gespeeld worden met een virtual-reality-helm (HTC Vive of Occulus + Touch).

Project CARS

De hardcore gamers onder ons zullen deze game de Gran Turismo voor pc's noemen. Deze superrealistische automanager en racegame laat je de mooiste races rijden en je wagenpark uitbreiden en onderhouden.

Een leuke extra is dat deze game ook VR-helmen ondersteunt waardoor het racen in de bolides nog net wat echter aanvoelt.

De game kan worden aangeschaft met 75 procent korting en kost nu dus 7,49 euro.

Marvel vs Capcom Infinite

Het Marvel-universum is de laatste tijd populairder dan ooit. Elk jaar worden comic-fans meerdere malen getrakteerd op Hollywood blockbusters op basis van de superhelden van Marvel. Uiteraard is het ook al een tijdje mogelijk deze helden te laten vechten tegen elkaar en tegen figuren uit het universum van de populaire game-ontwikkelaar Capcom.

Heb je altijd al willen weten of Ryu van Street Fighter Marvel's Spiderman tot moes kan slaan? Of dat de Hulk z'n mannetje staat tegen Megaman? Nu kan je daar achter komen door Marvel vs Capcom: Infinite te spelen. De game wordt met 50 procent korting aangeboden waardoor je nog maar 19,99 euro hoeft neer te tellen voor deze toffe fighter en 29,99 euro voor de deluxe-versie.

Cities: Skylines

Deze citybuilder gooide hoge ogen en wist teleurgestelde fans van de laatste Simcity-game van Electronic Arts naar zich toe te trekken. De game van Collosal order doet alles wat Electronic Arts beloofde dat Simcity 2015 zou doen en veel meer. De game is erg goed ontvangen en zowel de ontwikkelaars als de community brengen allerlei verbeteringen, aanpassingen en upgrades uit (al dan niet in de vorm van downloadable content).

De game wordt deze wintersale met 75 procent korting aangeboden. De normale versie kost nu 6,99 en de deluxe editie 9,24 euro.

Renowned Explorers: International Society

Stel een team samen van ontdekkingsreizigers en ontrafel de geheimen van oprijzende eilanden. Elk teamlid heeft andere kwaliteiten waardoor je je op verschillende manieren kan redden uit benarde situaties of verrijken met prachtige schatten. Je hoeft niet meteen naar wapens te grijpen of de dief uit te hangen, maar je kan ook vriendschap sluiten met de oorspronkelijke bewoners of vijanden verbaal afmaken.

Maak je team daarom zo divers mogelijk en kijk op welke manier jij de allerbeste ontdekkingsreiziger kan worden ter wereld. Deze strategische semi-realtime RPG met puzzelelementen kan je nu dankzij een korting van 50 procent aanschaffen voor 9,99 euro.

Prey

Als onderwerp van een onderzoek op een ruimtestation, kom je erachter dat je nieuwe krachten bezit. En dat is maar goed ook, want het station wordt aangevallen door onbekende, gewelddadige ruimtewezens. Maak gebruik van je nieuwe krachten en tools, wapens en andere duistere geheimen om de aanval te overleven en levend te kunnen ontsnappen. Een heerlijke Sci-fi-thriller die dankzij een korting van 50 procent voor slechts 14,99 euro kan worden aangeschaft.

Cuphead

Het Shmup (SHoot 'eM Up)-genre lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Het aantal horizontale en verticale scrollers neemt zienderogen toe en ook het run and gun subgenre krijgt weer een flinke boost. Gamestudio's doen er alles aan om dit genre te vernieuwen en proberen een hoop nieuwe dingen.

Indie studio MDHR kreeg veel aandacht toen het liet weten bezig te zijn met een game binnen dit genre gebaseerd op de traditionele jaren '30 animatiestijl. De ontwikkelaars animeren hun sprites op dezelfde manier hoe tekenfilm-animatoren destijds hun figuren tot leven lieten komen. Dit sprak niet alleen fans van het genre aan, maar ook liefhebbers van deze oude teken- en animatiestijl.

De game werd super populair en Steam biedt de game nu met 20 procent korting aan waardoor de game voor 15,99 euro van jou kan zijn.

Terraria

Terraria zou je, oneerbiedig, een 2D-versie van Minecraft kunnen noemen en is een typische craft 'em up. Het is de bedoeling dat je de mooiste avonturen beleeft en de wereld naar je hand zet door te bouwen. Dat bouwen speelt, zoals de naam van het subgenre al doet vermoeden, een zeer grote rol. Je begint met een bijl en moet houthakken zodat je een bench kan bouwen, op die bench kan je weer wapens en planken bouwen en daarmee kan je weer een huis bouwen, jezelf uitrusten, de wereld verkennen en sterkere wapens bouwen.

Uiteraard kan je met deze wapens de nodige monsters afslachten wiens botten of andere onderdelen je weer kan gebruiken om bepaalde items te maken die je weer helpen verder te komen. Op een gegeven moment heb je de spullen om een pikhouweel te bouwen waarmee je weer steen en metalen kan verzamelen. Zo word je zelf steeds sterker en de huizen (of kamers) die je bouwt zullen worden bewoond door mensen die jou weer verder helpen in het spel.

Deze game heeft niet echt een eind. Je kan in theorie de hele wereld bouwen en alles naar je hand zetten of dungeons verkennen, monsters slachten en proberen alle grote heersers van deze planeet te temmen of uit te roeien. Je kan zelf bepalen hoe groot de wereld moet zijn en welke spelers er allemaal op mogen rondlopen. Ook deze game heeft een gigantische community en gebruikers maken (en delen) de mooiste dingen. Daarnaast kan je zelf een Terraria-server bouwen en de wereld door anderen helemaal laten uitwonen of laten transformeren tot iets prachtigs.

De game wordt op dit moment met 50 procent korting aangeboden waardoor Terraria voor 4,99 euro van eigenaar wisselt.

Dying Light

Dying light speelt zich af in een stad genaamd Harran. Deze stad is groter dan je denkt omdat je ook de hoogte in kan gaan. Je zou deze game kunnen zien als een mix van Dead Island, Far Cry en parkour. Je zal flink moeten klauteren, rennen en springen om uit de handen en tanden van de zombies te moeten blijven.

Als je alleen voor het hoofdverhaal gaat ben je 20 tot 25 uur zoet maar deze game heeft zoveel geheimen en extra's dat je er makkelijk twee keer zo lang bezig mee kan zijn. Als je de game helemaal uitpluist kan je wel dagen zoet zijn. En dan is er ook nog de DLC. Deze voegt een heel nieuw gebied toe aan de al zo immense wereld en zorgt ervoor dat je wederom dagen bezig bent.

De game kost, dankzij een korting van 60 procent, 11,99 euro.

Bonus: Steam Link en Steam Controller

Staat je monsterbak op je bureau op zolder maar zou je graag eens beneden op de TV willen spelen of op je laptopje in de woonkamer? Gebruik dan de In-home streaming functie van Steam. Deze functie geeft gebruikers de mogelijkheid hun game naar je tv dankzij de Steam Link.

De Steam link is tijdens de summer sale in de aanbieding gegooid. Het apparaatje kan nu met maar liefst 95 procent korting worden aangeschaft waardoor je nog maar 2,75 euro betaalt voor dit geweldige apparaatje. Dit kan nog tot 5 juli. Mocht je de controller ook nog willen hebben, ga dan voor de bundel. De controller en de link kunnen samen worden aangeschaft met 66 procent korting. Hierdoor heb je beide apparaten voor de 37,61 euro.