Beste toegankelijkheid: IFTTT

Deze app is geknipt voor het automatiseren van allerlei online diensten en smart home-apparaten op manieren die zonder deze app onmogelijk zijn. De app ondersteunt op dit moment meer dan 400 verschillende porgramma's en diensten waaronder Twitter, Telegram, Google Drive, Twitch, Instagram en verschillende domotica-diensten als Google Home, Nest en Amazon Alexa.

Google heeft deze app het label "Beste toegankelijkheid" gegeven omdat het apparaat interactie mogelijk maakt voor gehandicapten.

Beste Sociale impact: ShareTheMeal - Help children

Het World of Food Programma heeft een app gebouwd die gebruikers de mogelijkheid geeft kleine donaties te geven aan kinderen die in gebieden wonen waar het hebben van een maaltijd niet de normaalste zaak van de wereld is.

De app laat precies zien waar je donatie naar toe gaat en wie je daarmee helpt.

Uitblinkende Indie: Mushroom 11

Deze puzzle platformer speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar je een nieuwe levensvorm moet helpen te groeien in de ruïnes van deze planeet. Deze game heeft al aardig wat prijzen in de wacht gesleept en wordt door verschillende websites geroemd. De prijs van Google is er eentje die het bedrijf trots kunnen toevoegen aan hun collectie.

De game kost 5,49 euro

Uitblinkende Startup: Hooked

Spanning en sensatie. Hooked vertelt je een verhaal in de vorm van SMSjes en/of apps. De thrillers moeten dezelfde spanning opleveren alsof je een boek leest. Het is niet interactief, meer alsof je een chatsessie van andere mensen leest, maar dat mag de pret niet drukken.

De game is gratis met de mogelijkheid elementen te kopen in de app.

Beste Android Wear-ervaring: Runtastic Pro Running Fitness

Deze app is al een lange tijd populair onder de renners en de uitmuntende ondersteuning van Android-Wear-apparaten heeft deze app een mooie prijs opgeleverd.

De app kost ongeveer 5 euro.

Beste TV-ervaring: Red Bull TV

Heb je ooit gekeken naar de tv-sites of apps van Red Bull? Als je van actie of motorsport houdt, doe dat dan niet. Dat kost je veel te veel vrije tijd.

Beste VR-ervaring: Virtual Virtual Reality

Een soort inception maar dan voor virtual reality. Deze Daydream VR-app geeft je de mogelijkheid virtual reality ter ervaren in virtual rerality. Je kan verschillende vr-headsets proberen in deze game en meer dan 50 levels spelen.

De game is nu in de aanbieding voor ongeveer 5 euro.

Beste kinder-app: Animal Jam - Play Wild!

Zelf je eigen dierenvriendjes maken, wie wilt dat nou niet? Speel met ze, geef ze een huisje en hang met ze in een geweldige virtuele 3D-wereld.

De app is gratis maar geeft je wel de mogelijkheid extra objecten in de app aan te schaffen.

Beste multiplayer game: Hearthstone

Deze game hebben we al eens eerder behandeld voor de pc maar ook de mobiele versie doet het erg goed. Blizzard heeft er weer een prijs bij en het ziet er naar uit dat de populaire digitale kaartengame nog wel even populair blijft.

De game is gratis, maar geeft je wel de mogelijkheid extra objecten in de app aan te schaffen.

Beste App (algemeen): Memrise: learn a new language

Een nieuwe taal leren? Memrise got you covered. Google vond deze app de allerbeste voor het leren van een nieuwe taal (en er zijn er een hoop).

Ook deze app is gratis, met de mogelijkheid extra elementen te kopen in-app.

Beste game (algemeen): Teansformers: Forged to Fight

Zoiets als Streetfighter, maar dan met de Transformers, met RPG- en Tower defense-elementen. Wij hebben de game zelf nog niet kunnen testen, maat het concept klinkt als een mooie, combinatie.

Transformers: Forged to fight is een gratis game met de mogelijkheid extra elementen in-app aan te schaffen.