Chirp

Sinds Twitter z'n app van Apple Watch heeft gehaald, is er een ontbrekende schakel tussen de tijdlijnen en onze polsen. Chirp herstelt de verbinding. Via een eenvoudige interface kun je door je tijdlijn bladeren, je vermeldingen scannen en op de hoogte blijven van de laatste trends, en met een korte tik kun je alles wat je ziet leuk vinden of retweeten.

Hardcore-gebruikers kunnen voor een paar euro de pro-versie ontgrendelen die je reply's, DM's en lijsten laat bekijken.

Cheatsheet

Apple Watch is een perfect apparaat voor dingen die je moet onthouden, maar Apple bundelt nog steeds geen app waarmee je je geheugensteuntjes allemaal kunt verzamelen en makkelijk kan kunnen bekijken. Daarom is Cheatsheet zo'n onmisbare app. Het gratis hulpprogramma is zo eenvoudig als het maar kan, maar het is alles wat je nodig hebt.

Je kan maximaal drie "cheats" direct op uw pols toevoegen, bewerken en verwijderen, samen met een complicatie die je dringendste stukje tekst op ondersteunde watchfaces weergeeft. (Als je meer dan drie geheugensteuntjes tegelijk wilt, kan je 2.99 euro betalen om de volledige versie te ontgrendelen.) Je krijgt niet de versleuteling en beveiliging van een app zoals 1Password, maar voor snelle toegang tot korte notities is Cheatsheet onmisbaar.

Sleep++

Een van de weinige dingen die je Apple Watch niet van zichzelf kan, is het bijhouden van onze slaappatronen. Met de Sleep++ app op je Apple Watch kun je dat doen. Houd je horloge om terwijl je in bed ligt, en de app analyseert de verschillende patronen en fasen van je slaap om je te vertellen over de lengte en kwaliteit van je slaap. Maar het mooiste is de automatische slaapdetectie.

Door gebruik te maken van de gezondheidsmonitoringtools van het horloge, zal Sleep++ in werking treden op het moment dat je in slaap valt en uitschakelen wanneer je wakker wordt. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de accu van de Apple Watch vol genoeg zit om de dag door te komen.

theScore

Als je een sportfan bent is de Apple Watch een geweldig apparaat om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de nieuwste scores. En theScore is onze favoriete manier om dat voor elkaar te krijgen. De app is volledig gratis en helemaal aanpasbaar, de app houdt je op de hoogte van het sportnieuws en scores van al je favoriete teams, of je nu de profs of amateurs volgt.

Je krijgt (bijna) realtime updates volgen , en ook aankomende wedstrijden direct op je pols kunnen bekijken. Als je niet voor de tv kan zitten, is het een mooie oplossing.

Apple Heart Study

De kans dat je Apple Watch daadwerkelijk je leven moet redden is zeer klein, maar als dat ooit het geval is zal de Apple Heart Study-app misschien de app zijn die het voor elkaar krijgt. Apple werkt samen met Stanford Medicine om data van Apple Watches te monitoren "onregelmatige hartritmes op te sporen, waaronder die van mogelijk ernstige hartaandoeningen zoals boezemfibrilleren". We hebben al gezien hoe meldingen levens kunnen redden door gebruikers te waarschuwen voor onregelmatige hartritmes, maar deze studie gaat nog verder. Het kost je niets en je hebt niet eens door dat de app op je horloge staat.

Night Sky

Sterrenfans weten al hoe geweldig Night Sky is op hun iPhones, maar verrassend genoeg werkt het net zo goed op het kleine scherm als op het grote scherm. Je krijgt niet alleen meldingen van astronomische gebeurtenissen, je kunt ook je pols naar de hemel richten om te zien welke sterrenbeelden en planeten boven je hangen, waar je ook bent. En als je je pols laat zakken, schakelt de app over naar een Hemelkompas dat je een 360-graden overzicht geeft van de hele hemel. Er is zelfs een speciale notificatie die je laat weten wanneer de ISS overvliegt.

Shazam

Nu Apple eigenaar is van Shazam, zit er standaard Apple Watch-ondersteuning in de app. De Shazam-app voor Apple Watch is een must-download. Eenvoudig, snel en super handig, de Shazam-app op je pols doet precies waarvoor de originele app bedoeld was: het identificeren van muziek. Start de app en je kunt snel tikken om te zien welk nummer je hoort. Je kan ook een lijst van je recente song matches zien en je laten luisteren naar een preview.