De Remix was gemakkelijk op een usb-stick te zetten met Unetbootin. De installatie was vervolgens een prettige verrassing voor ons. De hele interface van de remix heeft een update gehad en daar zijn we erg over te spreken. We hebben het idee dat alles net wat soepeler loopt. Zeker als het gaat om Firefox, die op de vorige versie niet vooruit was te branden.

In tegenstelling tot bij de release candidate werd direct gevraagd of we de Nederlandse taalbestanden wilden downloaden en installeren. Na een reboot verscheen de hele interface in onze moedertaal. Ubuntu One gaf nog wel de melding dat er iets mis was, maar na een update van drie programma-onderdelen werkte het prima. De bestanden die in de One-map staan worden direct gesynchroniseerd met de cloud.

De webcam werkte weer direct en ook het nieuwe Software Center is present. Daarin moesten nog wel wat programma’s mee worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld de Gimp om deze screenshots mee te maken.

Update

Na net wat langer bezig te zijn geweest met deze release, moeten me toch ook een negatief puntje van het hart. De slaapstand en de pauzestand doen het niet naar behoren als je het beeldscherm dichtklapt. Doe je de klep weer open, dan is het systeem bevroren en is er een harde reboot nodig om weer verder te komen. In de vorige versie van de netbook remix werkte dit gewoon. Zelfs op de eerste generatie EeePC is het geen probleem. Ook daarop werkt deze netbook remix uitstekend. Hopelijk verschijnt er snel een oplossing voor op de fora.

Verder valt vooral op dat er veel aandacht is besteed aan de details. Deze versie voelt goed aan. Zelfs het plaatje dat je op de desktop zet is dit keer goed te zien, door alle knoppen heen.

Bron: Techworld