CentOS 5.3

Woensdag 1 april is de nieuwe CentOS uitgekomen. CentOS is eigenlijk gewoon Red Hat Enterprise Linux, maar dan zonder support. Meestal zit er een paar maanden tussen de release van een nieuwe RHEL en de nieuwe CentOS. In januari is RHEL 5.3 uitgekomen, dus nu is het de beurt aan CentOS 5.3.

EMC SourceOne

SourceOne is een nieuwe serie information governance oplossingen en producten voor archivering, e-dicovery en compliance. Volgens EMC helpt SourceOne organisaties om diverse soorten content types centraal te beheren voor een consistent lifecycle management. Met SourceOne zou compliance met betrekking tot zowel interne als externe richtlijnen verzekerd zijn en worden de risico’s rondom e-discovery geminimaliseerd.

SourceOne archiveert nu e-mail en instant messenger berichten. In de toekomst komt er nog ondersteuning bvij voor documenten, SharePoint, XML en diverse andere formaten bij.

Double-Take for Hyper-V

Double-Take for Hyper-V is realtime replicatie en failover software die speciaal gemaakt is voor de hypervisor van Microsoft. De software repliceert de Hyper-V hypervisor op het niveau van de host in plaats van op het bestandsniveau. Verder ondersteunt Double-Take een ongelimiteerd aantal virtuele machines en is inzetbaar in LAN- en WAN-omgevingen.

Bron: Techworld