In een onlangs gegeven interview op NetworkWorld verklaarde Jean Paoli dat Microsoft dol is op open source. Paoli is verantwoordelijk voor Microsofts strategie met betrekking tot interoperabiliteit. En deze interoperabiliteit is belangrijk in de gemengde IT-omgevingen met commerciële en open source toepassingen, aldus Paoli. Apple maakt al veel gebruik van open source in zijn Mac OSX besturingssysteem. Ook hier is de interoperabiliteit en open standaarden een drijfveer. Google heeft zijn eigen open source projecten gerelateerd aan Chrome en Android.

Oracle daarentegen begrijpt het nog niet helemaal. Na de overname van Sun, een bedrijf dat open source lief had, laat Oracle zich niet van zijn beste kant zien. De broncode van OpenSolaris wordt niet direct gedeeld , de ontwikkeling van concurrerende open source projecten worden gefrustreerd en concurrerende bedrijven worden om hun Open Source projecten voor de rechter gedaagd. Oracle doet zijn best om niet aardig te zijn binnen altijd groeiende groep van communities en bedrijven die open source een warm hart toedragen.

Maar wij zijn blij met Oracle. Dankzij Oracle is het leven weer eenvoudig worden. De good guys en het evil empire bestaan weer. Ze hebben alleen een keurig nieuw labeltje gekregen.

Bron: Techworld