Met deze stap is Dell de eerste verkoper, naast Microsoft, die de producten downloadbaar aanbiedt. De Office Home and Student 2007 suite kost bij Dell 81 dollar. Microsoft biedt hetzelfde pakket op zijn site aan voor 149 dollar, wat ook de adviesprijs is voor de detailhandel. Dell verhandelt ook andere variaties van het officepakket. De producten zijn alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten.

Goedkoper

Op de site van Microsoft is te zien hoeveel het pakket bij andere aanbieders kost. Hetzelfde officepakket is bij Amazon te bestellen voor 85 dollar. Dell staat niet in de alternatieve lijst. Verder vragen sommige aanbieders de geadviseerde prijs voor het pakket, en schommelen anderen tussen de 81 en 150 dollar.

De webwinkel van Dell opende in januari dit jaar. Volgens het bedrijf krijgt de site gemiddeld tienduizend bezoeken per week. Naast Microsoft-software verkoopt Dell programma's van onder andere McAfee, Nero en Symentec. Downloaders die problemen hebben met de software mogen van Dell de programma's opnieuw downloaden.