Bij Digg komt 10 procent van de unieke bezoekers binnen met IE6, en 5 procent van de pageviews komt van de verouderde browser. "Best veel, maar onze programmeurs zijn heel veel tijd bezig met ondersteuning voor IE6", blogt een Digg-medewerker.

Door niet meer te programmeren voor IE6 kunnen gebruikers van de 8 jaar oude browser binnenkort niet langer een artikel een Digg of een Bury geven. IE6-gebruikers kunnen ook niet meer reageren op geplaatste artikelen.

Opgelegd door de werkgever

Omdat Digg zich verbaasde over het aantal bezoekers dat nog een oude versie van IE gebruikt, besloten ze een peiling te houden onder gebruikers van IE6. Resultaat: IE is geen keuze, maar de browser is vaak verankerd aan de werkplek.

Van de IE6-gebruikers geeft 37 procent aan dat ze niet kunnen upgraden omdat ze geen admin-rechten hebben. Een tweede reden is dat "iemand op werk zegt dat ik niet kan upgraden" (32 procent). Ook "ik heb geen zin in upgraden" (17 procent) is een veelgebruikte reden.

'IE6 is geen keuze'

Diggs conclusie na de poll: "Mensen gebruiken IE6 omdat ze geen keuze hebben." Daarom schotelt Digg bezoekers die browsen met IE6 geen banners voor waarin wordt opgeroepen te upgraden, zoals websites geregeld doen. "Dat zou zinloos en sadistisch zijn", aldus Digg.