IDG-collega Woody Leonhard merkte eerder deze week op dat de nieuwe privacy-instellingen van de Creators Update dan wel zorgen voor meer transparantie dát er data wordt verzameld, maar zonder duidelijkheid over welke gegevens dat zijn, kunnen gebruikers nooit een geïnformeerde beslissing nemen over die privacy-instellingen.

Microsoft publiceert nu een forse lijst met welke Windows-onderdelen precies welke events loggen en doorsturen naar de servers van de softwaremaker, inclusief welke identiteitsinformatie daar eventueel aan is gekoppeld. Zo ziet het bedrijf bijvoorbeeld waarom welke versie van een app crasht en welke sensoren beschikbaar zijn in de configuratie.

Basisgegevens

Het overzicht bevat de gegevens die in Basis onder 'Instellingen > Privacy > Feedback en diagnose' worden verzameld. Dat is de minimale feedbackfunctie die je kunt kiezen, tenzij je met Group Policy's werkt en dat veroorzaakt weer andere problemen. Gebruikers kunnen ook kiezen voor de opties 'Uitgebreid' en 'Volledig', die meer gegevens doorsturen.

We zouden het hele overzicht hier natuurlijk graag integraal onder plaatsen om het je makkelijk te maken, maar aangezien de complete lijst maar liefst 83 A4'tjes beslaat, sturen we je toch maar door naar TechNet of Microsofts ondersteuningsdocument.