De alfa versie van Office 14 is afgelopen dinsdag beschikbaar gesteld aan een beperkte groep testers. Niet lang daarna publiceerde een Russische website Wzor de eerste screenshots (zie slideshow onder dit artikel).

Microsoft gebruikt deze eerste testversie niet om bugs te achterhalen. De software moet testers vooral een beeld geven van het nieuwe pakket.

CRM

Een opvallende nieuwe toevoeging aan de software is pakket Microsoft Office for Sales, een customer relationship management pakket met zowel een desktop als server-component. Hiermee lijkt Microsoft verder te proberen om Office te integreren met bedrijfssoftware van bijvoorbeeld SAP en Oracle. Ontwikkelaars kunnen zelf modules schrijven voor Office for Sales en daarbij data uit bedrijfssoftware integreren. Verkopers kunnen informatie over klanten in Outlook opslaan en periodiek synchroniseren met het bedrijfssysteem.

Ongeluksgetal

Office 14 is de opvolger van Office 2007, dat sinds november 2006 op de markt is. Office 2007 is ontwikkeld onder de codenaam Office 12. Nummer 13 wordt overgeslagen vanwege het ongeluksgetal.

Office 14 naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt. Microsoft heeft nog geen officiele medelingen gedaan over de geplande launch-datum van het pakket.