De Server Configuration Manager en de Configuration Analtyics Manager zijn bedoeld als hulpmiddel om de ict-omgeving aan vooraf ingestelde eisen te laten voldoen, en deze waar nodig automatisch te laten bijsturen. Daarbij moet de Configuration Manager zich richten op de servers (fysiek of virtueel) en hun instellingen. Het product zelf houdt de gegevens daarover bij, terwijl verschillende meegeleverde tools de automatisering voor hun rekening nemen.

De Configuration Analytics Manager is een gegevenstracker die veranderingen in de instellingen afzet tegenover key performance indicators (kpi's) en complianceregels. Deze manager is direct verbonden met de Server Configuration Manager, en met VoyenceControl, dat zich juist op netwerkconfiguratie richt.

Opvallend is dat EMC, dat voornamelijk groot is in storageproducten, geen direct integratie biedt met zijn opslagsystemen. Vooralsnog moeten de producten meer in het concurrentiestraatje passen met CA en Tivoli. "Storage is de volgende stap, eerst hebben we servers en netwerken geintegreerd", zegt productmanager Bob Quillin van EMC tegenover The Register. "Toevoeging van storage kunnen we in de eerste helft van volgend jaar verwachten, in de vorm van integratie van de Configuration Analytics Manager met ControlCenter." Bron: Techworld