RSA is vooral bekend van zijn jaarlijkse conferentie over beveiliging en 'SecureID'-tokens om toegang tot beveiligde netwerken te krijgen.

EMC is de grootste leverancier van opslagsystemen voor bedrijven en concurreert met bedrijven als HP, IBM, Hitachi, Dell, Sun en Network Appliance.

Volgens Joe Tucci, directeur van EMC, is de aankoop van RSA een logische stap. "De opdracht van onze klanten is duidelijk. We moeten ervoor zorgen dat de informatie veilig is en versleuteld."

De twee bedrijven verwachten dat de deal in de tweede helft van dit jaar kan worden afgerond. Tot de overname is geformaliseerd zal RSA fungeren als EMC's beveiligingsdivisie.

Dit is de tweede grote fusie tussen een beveiligings- en opslagfabrikant. Halverwege vorig jaar kocht Symantec voor 13,5 miljard dollar Veritas Software.

De overnameplannen werden openbaar nadat The New York Times donderdag meldde dat er mogelijk een deal in de maak was over de overname van RSA. Het bedrijf heeft hierop een verklaring uitgegeven waarin het bevestigde in gesprek te zijn. Bron: Techworld