De uitgebreide variant van EnterpriseDB, Postgres Plus Advanced Server, is met de upgrade opgetrokken naar versie 8.3 R2. Daarmee wordt een geupdate variant van de Oracle Compatibility Layer geleverd waardoor beheerders van gemengde EnterpriseDB-Oracle databaseomgevingen nog minder operatieverschillen voor de kiezen krijgen. Bovendien zouden veel Oracle-Java-applicaties zonder aanpassingen kunnen draaien, zo beweert de leverancier.

Daarbij moet opgemerkt worden dat de Compatibility Layer, anders dan de PostgreSQL database zelf, closed source is. Die code gebruikt IBM bijvoorbeeld nu ook om DB2 aansluitbaar te maken op Oracle, en dat heeft EnterpriseDB financieel geen windeieren gelegd.

Naast de opgewaardeerde layer heeft de leverancier ook nog wat nieuwe functies toegevoegd aan Postgres Plus Server, zowel voor de 'Oracle compatible' Advanced Server als voor de Standard Server die zonder de layer wordt geleverd. Zo is daar DynaTune, een automatisch afstelmechanisme voor het dbms die rekening houdt met hardware en applicatie. Infinite Cache is gebaseerd op Memcached, en maakt het mogelijk om cache te verdelen over meerdere servers. Dat zou vooral het uitlezen van de database voor bijvoorbeeld webapplicaties danig moeten versnellen.

In Nederland wordt Postgres Server geleverd door Dupaco. Bron: Techworld